1 listopada 2016

TRUSKAWKOWO- JAGODOWY PUDDING CHIA

Kolejne deserowe śniadanie, bo wolne! :)
Lekki pudding chia świetnie nawadnia organizm, a przy tym jest bardzo smaczny i dzięki dodatkom pełen witamin!


Składniki:
  • 5 łyżek chia (Green Essence)*
  • 2 garście truskawek (mogą być mrożone)
  • garść jagód (mogą być mrożone)
  • 1,5 szklanki mleka migdałowego
  • szczypta stewi
  • pół pomarańczy
  • kilka liofilizowanych wiśni
Przygotowanie:
  1. Truskawki i większość jagód rozmrozić, po czym zblendować z mlekiem i stewią.
  2. Następnie wrzucić 4 łyżki chia i nadstawić na co najmniej 4 godziny.
  3. Gotowy pudding podać z plastrami pomarańczy, liofilizowanymi wiśniami, jagodami oraz łyżką chia.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 480kcal