Połączenie bardzo wyrazistej i charakterystycznej w smaku mąki żołędziowej z delikatną dynią wyszło całkiem nieźle. Całość posypałam białym makiem, który dodatkowo urozmaicił smak!
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki z żołędzi
- 1 banan
- 1 szklanka puree z dyni
- 3 białka jajek
- 1 mały jogurt naturalny
- 4 łyżki białego maku (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki stevi
- Banana zblendować z białkami jajek, jogurtem i dyniowym puree.
- Do mokrych składników dodać mąkę, biały mak, cynamon i stevię.
- Masę przelać do keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 40 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1230kcal
1 kawałek- ok. 62kcal
