Ale nie byle jakiego, bo na słodko! :) I to wegańskiego!
A żeby było mało białkowego (bo w sobotę również trening się należy :))
Składniki:
Omlet
- 4 łyżki białka słonecznikowego
- 3 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki mąki owsianej
- 2 łyżki inuliny
- 1 banan
- 1 szklanka mleka owsianego
- 4 łyżki kaszy kuskus
- 3/4 szklanki mleka owsianego
- 250g malin
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 łyżka syropu z agawy
Omlet
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
- Omlety smażyć na suchej teflonowej patelni z obu stron.
- Kuskus zalać wrzącym mlekiem i odstawić pod przykryciem do wchłonięcia całego płynu, po czym zblendować na krem.
- Gotowe omlety podać z kremem, malinami, polane syropem z agawy oraz posypane prażonymi płatkami migdałowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 omlety)- ok. 1015kcal
1 omlet- ok. 508kcal