23 września 2018

BABECZKI Z CUKINIĄ

Proste, szybkie w wykonaniu i pyszne, a więc idealne na deser każdego dnia!



Składniki:

  • 12 łyżek mąki ryżowej

  • 3 jajka

  • pół szklanki mleka ryżowego

  • 50g cukru z agawy

  • 1 spora cukinia

  • dodatkowo: świeże śliwki, figi


Przygotowanie:

  1. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, następnie odłóż na chwilę i odlej wodę, która się zebrała.

  2. Do cukinii dodaj jajka, mleko ryżowe, cukier z agawy oraz mąkę.

  3. Całość porządnie wymieszaj i przełóż do foremek, na wierzchu każdej ułóż kawałek śliwki lub plaster figi.

  4. Babeczki piecz około 25 minut w 190 stopniach.


Kalorie:

Całość (17 babeczek) – ok. 1215kcal

1 babeczka – ok. 71kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.