25 czerwca 2016

PASTA JAGLANA Z MAKRELĄ

Idealna propozycja na śniadanie, czy kolację!
Pasta jest bardzo wartościowa, a ponadto delikatna za sprawą kaszy jaglanej!
Myślę, że może też posłużyć jako przekąska i dodatek do domowych krakersów, czy warzyw :)


Składniki:
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i ugotować, po czym odstawić do wystygnięcia.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować z makrelą (bez zalewy) oraz pieprzem, a następnie dodać posiekany koperek i całość wymieszać.
  3. Pastę posypać czarnuszką i podawać z pieczywem lub ulubionymi dodatkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 765kcal
1 porcja- ok. 192kcal