13 grudnia 2017

TRUSKAWKI ZAPIEKANE POD DELIKATNĄ KRUSZONKĄ

Delikatny, a zarazem słodki i kuszący deser!

Truskawki pod kruszonką - to musi smakować dobrze!



Składniki:

  • 2 garści truskawki

  • 1 łyżka płatków owsianych

  • 1 łyżka masła orzechowego

  • 4 łyżki mąki kukurydzianej

  • do podania: płarki kokosowe




Przygotowanie:

  1. Truskawki wymieszaj z płatkami owsianymi i włóż na naczynia.

  2. Mąkę kukurydzianą wymieszaj z masłem orzechowym – powstałe ciasto wyłóż na wierzch w formie kruszonki.

  3. Całość zapiecz – około 25 minut w 175 stopniach.

  4. Gotowy deser posyp płatkami kokosowymi.


Kalorie:

Całość (1 duża porcja) – ok. 400kcal