18 maja 2017

PUDDING CHIA Z NUTĄ RÓŻANĄ

Na pudding chia zawsze jest dobra pora! A zwłaszcza z takimi dodatkami! ;)


Składniki:
  • 7 łyżek chia
  • 700ml napoju kokosowego
  • kilka kropli aromatu różanego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • dodatki: 2 kiwi, kawałek arbuza, kilka daktyli, trochę migdałów, 2 łyżki masła z nerkowców, trochę jagód goji
Przygotowanie:
  1. Mleko wymieszaj z olejkiem i syropem z agawy, a następnie z chia i odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
  2. Gotowy pudding przełóż do miseczki i podaj z dodatkami. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 1200kcal
1 porcja- ok. 600kcal