Muszę się przyznać, że jestem fanatyczką wszelkich bakalii! Mogłabym je jeść wprost kilogramami :) Stąd pomysł na lekkie, szybkie ciasto, które będzie wypełnione nimi po brzegi :)
Propozycja dla wszystkich "bezglutenowców" i amatorów słodkości :)
Składniki:
- 1 szklanka pełnoziarnistej mąki ryżowej
- 5 białek jajek
- 1 banan
- 2 łyżeczki stevi
- bakalie (po garści): orzechy laskowe, rodzynki, migdały, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, żurawina (firmy OWOCOWY RAJ)*
Przygotowanie:
- Banana zblendować, a białka ubić na sztywną pianę ze stevią.
- Do ubitych białek delikatnie wmieszać mąkę, banana i rozdrobnione bakalie.
- Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec 25-30 minut w 180 stopniach.
Narobiłam Wam ochoty? No to do dzieła! :)
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (25 kawałków)- ok. 1285kcal
1 kawałek- ok. 51kcal

