17 sierpnia 2016

SAŁATKA Z KULECZKAMI RYŻOWYMI Z TAHINI

Lekka sałatka pełna świeżych warzyw z delikatnymi, aczkolwiek charakterystycznymi w smaku kuleczkami!
To propozycja na kolację, bądź przekąskę w ciągu dnia ;)


Składniki:
  • 100g ryżu brązowego
  • 1 łyżka tahini
  • kilka liści sałaty
  • 1/2 kalarepy
  • 2 ogórki
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • 1/2 łyżeczki czarnuszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta soli himalajskiej
Przygotowanie:
  1. Ryż ugotować, a następnie zblendować z tahini i uformować kuleczki.
  2. Sałatę posiekać, ogórki i kalarepę obrać ze skórek i razem z pomidorkami pokroić na kawałki.
  3. Warzywa ułożyć na talerzu, na warzywach ułożyć kuleczki, a całość posypać czarnuszką, posolić i skropić sokiem z cytryny.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość- ok. 470kcal