Dlatego szybko nadrabiam i dzisiaj prezentuję chlebek na bazie mąki kokosowej i amarantusowej z dodatkiem niezwykle wartościowych jagód goji!
Składniki:
- 1 szklanka mąki amarantusowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 0,5 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka mleka (napoju) kokosowego
- 3 białka jajek
- 2 banany
- garść jagód goji
- Banany zblendować z białkami i mlekiem.
- Dodać mąki oraz jagody goji- dokładnie wymieszać.
- Masę przełożyć do formy i piec około 40 minut w 190 stopniach.
- Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1165kcal
1 kawałek- ok. 58kcal