Dlatego szybko nadrabiam i dzisiaj prezentuję chlebek na bazie mąki kokosowej i amarantusowej z dodatkiem niezwykle wartościowych jagód goji!
Składniki:
- 1 szklanka mąki amarantusowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 0,5 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka mleka (napoju) kokosowego
- 3 białka jajek
- 2 banany
- garść jagód goji
- Banany zblendować z białkami i mlekiem.
- Dodać mąki oraz jagody goji- dokładnie wymieszać.
- Masę przełożyć do formy i piec około 40 minut w 190 stopniach.
- Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1165kcal
1 kawałek- ok. 58kcal
do twarożku z cynamonem mmmm :)
OdpowiedzUsuńWow, wygląda bajecznie! Zjadłabym chętnie taką kromeczkę... i to nie jedną! :-)
OdpowiedzUsuńwygląda pięknie, samo zdrowie ! dlatego warto samemu przygotowywać takie chlebki i cieszyć się ich wartościami :)
OdpowiedzUsuńMadziu piękny kuszący wypiek :) O tak późnej porze nawet bym nie odmówiła :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńcudeńko :)
OdpowiedzUsuńOj musi być pyszny :-)
OdpowiedzUsuńmusiał być wyborny. Kocham jagody goji.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie kochana
Rewelacja! Uwielbiam jagody goji, a chleb z nimi musi być przepyszny! :)
OdpowiedzUsuńZ masłem orzechowym zjadłabym chętnie;-)
OdpowiedzUsuńFajny chlebek :)
OdpowiedzUsuńPomimo upalu pieke;-) bedzie z suszonymi sliwkami bo goji nie za bardzo mi smakuje.Maselko orzechowe(domowe) juz czeka;-)
OdpowiedzUsuńja też nie byłabym sobą i czasem włączam piekarnik nawet w takie upały :) A domowe masło orzechowe to coś pysznego! :)
UsuńMagdaleno ciacho przepyszne zniknelo w mig a posmarowane maslem orzechowym doslownie odlot;-)
Usuńno to się cieszę, u mnie też szybko zniknęło i muszę się przyznać, że głównie przeze mnie :)
Usuń