5 sierpnia 2015

KOKOSOWO- AMARANTUSOWY CHLEBEK Z JAGODAMI GOJI

Niedawno zorientowałam się, że na blogu nie zamieściłam zbyt wiele przepisów na chlebki, w szczególności te słodkie (bo takie lubię najbardziej) :)

Dlatego szybko nadrabiam i dzisiaj prezentuję chlebek na bazie mąki kokosowej i amarantusowej z dodatkiem niezwykle wartościowych jagód goji!


Składniki:
  • 1 szklanka mąki amarantusowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 0,5 szklanki mąki kokosowej
  • 1 szklanka mleka (napoju) kokosowego
  • 3 białka jajek
  • 2 banany
  • garść jagód goji
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z białkami i mlekiem.
  2. Dodać mąki oraz jagody goji- dokładnie wymieszać.
  3. Masę przełożyć do formy i piec około 40 minut w 190 stopniach.
  4. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia.
 Kromka takiego chleba z domowym słodkim smarowidłem- to śniadanie nie byle jakie! :)


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (20 kawałków)- ok. 1165kcal
1 kawałek- ok. 58kcal
 

15 komentarzy:

  1. Wow, wygląda bajecznie! Zjadłabym chętnie taką kromeczkę... i to nie jedną! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda pięknie, samo zdrowie ! dlatego warto samemu przygotowywać takie chlebki i cieszyć się ich wartościami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Madziu piękny kuszący wypiek :) O tak późnej porze nawet bym nie odmówiła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. musiał być wyborny. Kocham jagody goji.
    Zapraszam do mnie kochana

    OdpowiedzUsuń
  5. Rewelacja! Uwielbiam jagody goji, a chleb z nimi musi być przepyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Z masłem orzechowym zjadłabym chętnie;-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pomimo upalu pieke;-) bedzie z suszonymi sliwkami bo goji nie za bardzo mi smakuje.Maselko orzechowe(domowe) juz czeka;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też nie byłabym sobą i czasem włączam piekarnik nawet w takie upały :) A domowe masło orzechowe to coś pysznego! :)

      Usuń
    2. Magdaleno ciacho przepyszne zniknelo w mig a posmarowane maslem orzechowym doslownie odlot;-)

      Usuń
    3. no to się cieszę, u mnie też szybko zniknęło i muszę się przyznać, że głównie przeze mnie :)

      Usuń