Dynia dzięki swojemu delikatnemu smakowi i kolorowi daje paletę możliwości- a ja dzisiaj zajadam się nią na słodko ;)
Składniki:
- 1/2 średniej dyni hokkaido
- 1 banan
- 2 białka jajek
- 3 łyżki mąki ryżowej
- garść rodzynek (firmy OWOCOWY RAJ)*
- do podania: jogurt naturalny, syrop z agawy
- Dynię zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
- Banana zblendować na mus, a rodzynki namoczyć i odcedzić.
- Połączyć ze sobą wszystkie składniki, po czym z masy uformować placuszki, które wyłożyć na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia).
- Piec około 20 minut w 170 stopniach, gotowe podawać z jogurtem naturalnym i syropem z agawy.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (20 placuszków)- ok. 475kcal
1 placuszek- ok. 24kcal
