4 sierpnia 2016

MAKARON RYŻOWY Z JAJKIEM I WARZYWAMI

Kolorowo, lekko i pożywnie!
Bezglutenowy makaron ryżowy, jajka i zestaw warzyw- to propozycja na letni obiad! ;)
Ktoś reflektuje? ;)


Składniki:
  • 100g makaronu ryżowego
  • awokado
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 200g szpinaku świeżego
  • 2 jajka
  • 5 łyżek passaty pomidorowej
  • przyprawy: sól kala namak, papryka słodka (Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, pozostawić na kilka minut pod przykryciem, a następnie odcedzić.
  2. Szpinak posiekać i podgrzać na patelni z przyprawami oraz passatą pomidorową.
  3. Awokado obrać i pokroić na kawałki, jajka ugotować, obrać i również pokroić.
  4. Gotowy makaron wymieszać ze szpinakiem, kawałkami awokado, jajka i pomidorkami.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 810kcal
1 porcja- ok. 405kcal