26 października 2016

KOMOSA NA ZIELONO

Ostatnio jestem zwolenniczką dań, które robię raz, a mam obiad na kilka dni ;)
Są pełne przeróżnych smaków, dość szybkie w przygotowaniu i pożywne!

Dla wszystkich pracujących to rozwiązanie idealne ;)


Składniki:
  • 500g bobu
  • 3 łyżki koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju arganowego
  • 1 łyżka pasty miso
  • garść roszponki
  • 6 łyżek komosy ryżowej (Green Essence)*
  • przyprawy: lubczyk, sól himalajska, imbir papryka słodka
Przygotowanie:
  1. Bób ugotować i obrać ze skórek, komosę ugotować w wodzie.
  2. Na patelni rozgrzać olej, wrzuć posiekane cebulkę oraz czosnek i chwilę podsmażyć.
  3. Dodać ugotowany bób oraz przyprawy- całość podsmażyć, po czym dodać pastę miso wymieszaną z połową szklanki wody i chwilę gotować.
  4. Na koniec dodać koperek, ugotowaną komosę oraz roszponkę- całość wymieszać.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 840kcal
1 porcja- ok. 280kcal