Do tego wspaniałe brzoskwinie i kruszonka!
Niebo w gębie! A wszystko to bezglutenowe :)
Składniki:
Ciasto
- 150g kaszy kuskus kukurydzianej
- 7 łyżek mąki ryżowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 400ml mleka (dowolnego)
- 2 banany
- 2 białka jajek
- 4 połówki brzoskwiń
- 5 łyżek mąki ryżowej
- 1 łyżka masła z nerkowców
Ciasto
- Mleko zagotować, po czym ściągnąć z "ognia", wrzucić kuskus i odstawić pod przykryciem na 10 minut.
- Banany zblendować z białkami i wymieszać z kuskusem, do całości dodać mąkę ryżową- całość wymieszać.
- Masę przelać do formy (wyłożonej papierem do pieczenia), na wierzchu poukładać kawałki brzoskwiń.
- Mąkę połączyć z masłem z nerkowców, wyrobić ciasto, po czym wyłożyć w formie kruszonki na wierzch ciasta (lekko docisnąć dłonią).
- Ciasto piec około 30-35 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (25 kawałków)- ok. 1665kcal
1 kawałek- ok. 67kcal