Lekkie i bezglutenowe! :)
Grejpfruty niezbyt często są stosowane do wypieków, a przecież są tak wartościowe i wyraziste w smaku! Ich kwaskowaty, a jednocześnie orzeźwiający smak świetnie połączyć się z cynamonem i z "niczego" wyszły naprawdę niezłe babeczki ;)
Składniki:
- 6 łyżek kaszy kukurydzianej
- 5 łyżek mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 grejpfruty
- 2 banany
- 2 białka jajek
- 2 łyżeczki cynamonu
- Z grejpfrutów wycisnąć sok, a banany zblendować.
- Kaszę wymieszać z mąką, zalać sokiem z grejpfrutów i połączyć ze zblendowanym bananem- odstawić na 15 minut.
- Białka ubić na sztywną pianę z cynamonem i delikatnie wmieszać w całość.
- Ciasto przełożyć do sylikonowych foremek i piec 20 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (10 babeczek)- ok. 990kcal
1 babeczka- ok. 99kcal

