11 maja 2017

WEGAŃSKIE TACOS Z SEREM Z ZIEMNIAKA

Idealne danie do ucztowania wspólnie z rodziną, czy przyjaciółmi!
Pełne kolorów, smaków, a do tego jakie smaczne! ;)


Składniki:
  • 12 kukurydzianych muszli tacos
  • 240g czerwonej fasoli (ugotowanej lub konserwowej)
  • 2 garście jarmużu
  • kawałek cebuli
  • kilka pomidorów suszonych
  • 1 batat
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sos salsa łagodny
  • kiełki brokułu
  • ser z ziemniaka i marchewki (przepis tu
  • przyprawy: sól himalajska, papryka słodka
Przygotowanie:
  1. Batata obierz, pokrój w kostkę, skrop oliwą, oprósz solą, a następnie upiecz w piekarniku (15 minut/190stopni)- przełóż do miseczki.
  2. Na patelni uduś cebulę, jarmuż, a następnie dodaj pokrojone suszone pomidory oraz fasolę, całość przypraw i podsmaż- przełóż do miski i obsyp kiełkami.
  3. Podgrzane tacos wypełnij przygotowanymi składnikami i sosami- pycha! 

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (12 tacos)- ok 1400kcal
1 tacos- ok. 117kcal