Zapiekanka również w wiosenno-letnim klimacie ze świeżą botwiną, koprem!
Bardzo pożywna! Świetnie nadaje się również, jako danie na wynos- do szkoły, pracy, czy na piknik! :)
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej (OWOCOWY RAJ)*
- 1 wiązka botwiny (głównie łodygi)
- 4 łyżki czarnej fasolki
- 2 łyżki łuskanych ziaren słonecznika
- 2 łyżki mąki z topinamburu
- koperek
- przyprawy: kurkuma, sos tamari
- Kaszę jaglaną najpierw opłukać, a następnie ugotować z dodatkiem kurkumy.
- Fasolkę namoczyć (12 godzin), po czym również ugotować.
- Połączyć ze sobą ugotowaną kaszę, fasolę, mąkę, ziarna słonecznika, posiekany koperek i sos tamari.
- Masę wyłożyć do formy, a na wierzch wyłożyć drobno pokrojoną botwinę.
- Całość zapiekać przez około 35- 40 minut w 190 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (25 porcji)- ok. 1060kcal
1 porcja- ok. 42kcal
