5 stycznia 2017

KREM BROKUŁOWY Z JARMUŻEM I ZIARNAMI LNU

Lekki, a zaraz bardzo wartościowy krem brokułowy z dodatkiem jarmużu i nasion lnu!
Na lunch, kolację- kiedy tylko chcecie!


Składniki:
  • brokuł
  • 1 łyżka jarmużu sproszkowanego
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 łyżka nasion lnu
  • kiełki brokułu
  • przyprawy: sól himalajska, lubczyk, pieprz
Przygotowanie:
  1. Brokuł ugotować, a następnie zblendować na gładki krem z jarmużem, bulionem oraz przyprawami.
  2. Gotowy krem podać z kiełkami oraz lnem. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 260kcal
1 porcja- ok. 130kcal