Dwuskładnikowe lody wegańskie! Bez mleka, czy jajek i dodatkowego sprzętu.
Są mocno kremowe i posiadają subtelny smak orzechów...
Składniki:
- 3 banany
- 100g orzechów ziemnych
- Banany obrać ze skórki, pokroić na plasterki i zamrozić.
- Orzechy ziemne namoczyć, a następnie zblendować do konsystencji masła orzechowego, pozostawiając drobinki orzechów (będą fajnie chrupać podczas jedzenia lodów).
- Banana wyciągnąć z zamrażarki i po około 20 minutach zmiksować z masłem orzechowym.
- Podawać od razu, bądź włożyć jeszcze na kilkanaście minut do zamrażarki.
Lody są naprawdę słodko orzechowe i kremowe- idealne! ;) Dodatkowo nie posiadają żadnego dodatkowego cukru, czy tłuszczu ;)
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 940kcal
1 porcja- ok. 470kcal
