Do tego zawiera mnóstwo wartości odżywczych dzięki jarmużowi oraz oliwkom.
Składniki:
- 100g makaronu penne ryżowego
- kilka liści jarmużu
- 3 pomidory
- kilka oliwek z migdałami
- kilka pomidorów koktajlowych żółtych i czerwonych
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- przyprawy: sól himalajska, pieprz, papryka słodka
- Jarmuż delikatnie obgotować.
- Pomidory obrać ze skórki, pokroić i podsmażyć na oliwie z dodatkiem przypraw.
- W trakcie smażenia pomidorów dodać wcześniej obgotowany jarmuż i dusić do odparowania całej wody.
- Ugotowany makaron wrzucić na patelnię i wymieszać z całością.
- Gotowy makaron podać dodatkowo z oliwkami oraz pomidorkami koktajlowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 605kcal
1 porcja- ok. 303kcal
