Lekko słodki, lekko kwaśny, z kruchym spodem i kruszonką... Rozpływa się w ustach!
A do tego na legalu! :)

Składniki:
Spód i kruszonka
- 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mąki amarantusowej
- 2 banany
- 2 łyżki masła migdałowego
Nadzienie
- 2 jabłka
- 200g przecieru jabłkowego
- 1 łyżka syropu z agawy

Przygotowanie:
- Banany zblenduj i wymieszaj z mąkami oraz masłem migdałowym.
- Ciasto porządnie wyrób i połowę wyłóż do blaszki.
- Następnie nałóż przecier jabłkowy i jabłka pokrojone w drobną kostkę, wymieszane z syropem z agawy.
- Na wierzch wyłóż pozostałą część ciasta w formie kruszonki.
- Piecz około 20 minut w 180 stopniach.

Kalorie:
Całość (25 kawałków) – ok. 1895kcal
1 kawałek – ok. 76kcal
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.