Z kilkoma smacznymi dodatkami!
Składniki:
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki mąki gryczanej
- 1/2 dyni hokkaido
- garść daktyli (Green Essence)*
- 2 banany
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 180g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki ryżu dmuchanego
- kilka malin
- 2 łyżeczki oleju arganowego
- Dynię pokroić w plastry i upiec w piekarniku (190 stopni/20 minut).
- Daktyle sparzyć wrzątkiem, namoczyć, odcedzić.
- Upieczoną dynię zblednować z daktylami, jajkiem, mąkami.
- Na patelni rozgrzać olej i wylać masę- smażyć pod przykryciem z obu stron.
- Jogurt naturalny wymieszać z kakao i wyłożyć na omlet.
- Całość ozdobić malinami i ryżem dmuchanym.
Kalorie:
Całość (2 duże omlety)- ok. 1415kcal
1 duży omlet- ok. 708kcal