29 grudnia 2015

JAGLANE KOPYTKA Z MĄKĄ DYNIOWĄ

Dwa podstawowe składniki- pestki dyni + kasza jaglana i baza do obiadu gotowa! :)
Wbrew pozorom kopytka są bardzo łatwe i szybkie do przygotowania, a przy tym naprawdę sycące!

Najlepiej smakują z warzywnym leczo, bądź po prostu ulubionym sosem i sałatką ;)


Składniki:
  • 4 łyżki kaszy jaglanej (firmy Green Essence)*
  • 3 łyżki pestek dyni
  • koperek
  • przyprawy: sól sezamowa
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną ugotować i ostudzić.
  2. Pestki dyni zmielić na mąkę.
  3. Ostudzoną kaszę wymieszać z mąką dyniową, posiekanym koperkiem i solą sezamową.
  4. Z masy uformować dość cienki rulon, który następnie pokroić na kawałki.
  5. Kopytka piec około 15 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (16 kopytek)- ok. 355kcal
1 kopytko- ok. 22kcal