Pasta jest świetna do kanapek, jako dodatek do dania głównego, czy po prostu jako przekąska ;)
Na bazie ciecierzycy, czyli idealna dla wegan, ponieważ świetnie zastępuje wszystkie składniki odżywcze zawarte w mięsie!
- 100g ciecierzycy (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 200g dyni hokkaido
- 1 burak
- 1 łyżeczka jasnego sezamu (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1 łyżeczka czarnego sezamu (firmy OWOCOWY RAJ)*
- przyprawy: curry, sól sezamowa
- Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny, a następnie ugotować.
- Dynię upiec w piekarniku (180 stopni/ 20minut), a buraka ugotować.
- Połowę ugotowanej ciecierzycy zblendować z dynią oraz jasnym sezamem, drugą połowę z buraczkiem i czarnym sezamem.
- Obie pasty doprawić curry oraz solą sezamową.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 miseczki)- ok. 540kcal
1 miseczka- ok. 270kcal
