Muszę stwierdzić, że mąka kasztanowa dodaje nie dość, że wartości odżywczych to wiele smaku!
Placki są bardzo sycące, a w towarzystwie owoców smakują rewelacyjnie :)
Składniki:
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 2 łyżki mąki kasztanowej
- pół banana
- 1 białko jaja
- 1 łyżeczka stevi
- dodatki: mango, kiwi, rodzynki
- Kaszę jaglaną dobrze opłukać i ugotować do wchłonięcia całego płynu.
- Ugotowaną kaszę po wystygnięciu zblendować z pozostałymi składnikami.
- Placuszki smażyć na suchcej teflonowej patelni z obu stron (najlepiej pod przykryciem).
- Podawać z ulubionymi owocami i bakaliami- ja podałam z mango, kiwi oraz rodzynkami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (12 placków)- ok. 350kcal
1 placek- ok. 29kcal
