7 listopada 2014

MUFFINY KOKOSOWO- KASZTANOWE

Jest to połączenie dwóch nietypowych rodzajów mąk- słodkiej kokosowej i nieco mocniejszej w smaku kasztanowej.

Babeczki są raczej "zbite" i mokre, ale gwarantuję, że podbiją podniebienie niejednego łasucha ;)
Oczywiście, jak wszystkie moje wypieki, nie zawierają cukru, ani tłuszczu, także każda osoba, nawet ta na diecie może spokojnie po nie sięgnąć ;)

Myślę, że świetnie sprawdzą się również, jako słodkie "co nieco" na świątecznym stole :)


Składniki:
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 3 łyżki mąki kasztanowej
  • 2 białka jajek
  • pół szklanki mleka
  • 1 banan
  • 1 łyżeczka stevi
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować.
  2. Masę przełożyć do sylikonowych foremek i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Wykonanie banalnie proste, a przy tym smak rewelacyjny!
Ja podałam je dodatkowo posypane wiórkami kokosowymi i świeżymi figami :)


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (5 muffin)- ok. 465kcal
1 muffina- ok. 93kcal

W orzechowym raju 3