Połączenie pysznych, pożywnych węglowodanów, zdrowych tłuszczów i słodyczy z owoców!
Ważne, że na talerzu jest kolorowo i smacznie!
Składniki:
- 5 łyżek kaszy bulgur
- banan
- 3 marakuje
- 1 łyżka miechunki
- 1 łyżka migdałów
- kilka orzechów macadamia
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżka syropu daktylowego
- Kaszę ugotować.
- Wydrążyć miąższ z marakui i zblendować go z sokiem z limonki oraz syropem daktylowym.
- Ugotowaną kaszę wymieszać z pozostałymi składnikami, a całość polać sosem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 685kcal
1 porcja- ok. 343kcal