14 października 2015

SŁODKA SAŁATKA Z BULGUREM I MARAKUJĄ

Takiej sałatce nikt się nie oprze!
Połączenie pysznych, pożywnych węglowodanów, zdrowych tłuszczów i słodyczy z owoców!

Ważne, że na talerzu jest kolorowo i smacznie!


Składniki:
  • 5 łyżek kaszy bulgur
  • banan
  • 3 marakuje
  • 1 łyżka miechunki
  • 1 łyżka migdałów
  • kilka orzechów macadamia
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżka syropu daktylowego
Przygotowanie: 
  1. Kaszę ugotować.
  2. Wydrążyć miąższ z marakui i zblendować go z sokiem z limonki oraz syropem daktylowym.
  3. Ugotowaną kaszę wymieszać z pozostałymi składnikami, a całość polać sosem.
Ja niestety nie umiałam poprzestać na jednej porcji, ale może Wam się uda! ;)


Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 685kcal
1 porcja- ok. 343kcal

12 komentarzy:

  1. Coś czuję,że mogłabym jeść taką sałatkę codziennie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie próbowałam dotychczas wykorzystywać bulguru w sałatkach :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z chęcią zjadłabym na śniadanko! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O dokładnie nikt się nie oprze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Najważniejsze, żeby takie zdrowie było na talerzu. Pięknie podałaś i kusisz swoją sałatką :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Genialny skład. Kolorowo i z moją ukochaną kaszą! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jaka kolorowa! Pysznie :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. Mam wrażenie, że marakuja, którą kiedyś kupiłam wyglądała inaczej ;) Bardzo ciekawe połączenie :)
    P.S. Czy to nie jest przypadkiem tamarillo, a nie marakuja?

    OdpowiedzUsuń