Połączenie pysznych, pożywnych węglowodanów, zdrowych tłuszczów i słodyczy z owoców!
Ważne, że na talerzu jest kolorowo i smacznie!
Składniki:
- 5 łyżek kaszy bulgur
- banan
- 3 marakuje
- 1 łyżka miechunki
- 1 łyżka migdałów
- kilka orzechów macadamia
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżka syropu daktylowego
- Kaszę ugotować.
- Wydrążyć miąższ z marakui i zblendować go z sokiem z limonki oraz syropem daktylowym.
- Ugotowaną kaszę wymieszać z pozostałymi składnikami, a całość polać sosem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 685kcal
1 porcja- ok. 343kcal
Kocham słodkie sałatki!!!
OdpowiedzUsuńCoś czuję,że mogłabym jeść taką sałatkę codziennie ;)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam dotychczas wykorzystywać bulguru w sałatkach :)
OdpowiedzUsuńFajna sałatka :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się naprawdę pysznie :-)
OdpowiedzUsuńZ chęcią zjadłabym na śniadanko! :)
OdpowiedzUsuńO dokładnie nikt się nie oprze :)
OdpowiedzUsuńNajważniejsze, żeby takie zdrowie było na talerzu. Pięknie podałaś i kusisz swoją sałatką :)
OdpowiedzUsuńGenialny skład. Kolorowo i z moją ukochaną kaszą! :)
OdpowiedzUsuńJaka kolorowa! Pysznie :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Mam wrażenie, że marakuja, którą kiedyś kupiłam wyglądała inaczej ;) Bardzo ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńP.S. Czy to nie jest przypadkiem tamarillo, a nie marakuja?
Ale super pomysł :)
OdpowiedzUsuń