12 marca 2017

KOKOSOWE CIASTECZKA Z DAKTYLAMI

Uwielbiam mąkę kokosową i przesłodkie daktyle!
Czemu nie połączyć tego w prostych ciasteczkach i delektować się całą niedzielę zdrowymi słodyczami?! :)


Składniki:
  • 10 łyżek kaszy jaglanej
  • 5 łyżek mąki kokosowej
  • 5 łyżek cukru kokosowego
  • 2 jajka
  • garść daktyli
  • pół garści orzechów włoskich
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w wodzie i odstawić do wystygnięcia.
  2. Ostudzoną kaszę wymieszać z jajkami, cukrem kokosowym, mąką kokosową i posiekanymi daktylami i orzechami.
  3. Z masy uformować dość płaskie ciasteczka, które piec około 20 minut w 190 stopniach.

Kalorie:
Całość (20 ciasteczek)- ok. 1330kcal
1 ciasteczko- ok. 67kcal