23 maja 2016

MIGDAŁOWE SZARLOTKI Z DAKTYLAMI I NERKOWCAMI

Połączenie migdałów i jabłka ze słodyczą daktyli to smak, który nigdy mi się nie znudzi!

Takie szarlotki mogę jeść niezależnie od pory roku, czy pory dnia! A jak do tego dodać jeszcze orzechy nerkowca i cynamon... coś wspaniałego! :)


Składniki:
  • 8 łyżek mąki migdałowej
  • 1 łyżka mąki kasztanowej
  • duży banan
  • 2 małe jabłka
  • kilka daktyli (Green Essence)*
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki nerkowców
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować i połączyć z mąkami, powstałe ciasto wyłożyć na spód sylikonowych foremek do tart i piec około 10 minut w 165 stopniach.
  2. Jabłka zetrzeć na tarce (duże oczka) i odsączyć z soku, a następnie wymieszać z pokrojonymi daktylami i cynamonem.
  3. Po 10 minutach wyjąć z piekarnika spody, wyłożyć na nie masę jabłkową, a na wierzchu posypać kawałkami nerkowców- piec przez kolejne 10 minut.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (3 szarlotki)- ok. 895kcal
1 szarlotka- ok. 298kcal