Proponuję wykonanie samemu takiej mąki- rewelacyjnie sprawdza się w wypiekach, a przy tym jest bardzo zdrowa!
Osoby na wszelkiego rodzaju dietach mogą stosować ją jako wspaniały zamiennik tej zwykłej...
Przechodząc do sedna, ja użyłam jej w wykonaniu (jak zwykle) ZDROWEGO i pysznego BANANOWCA :)
Jeżeli spodobał Wam się przepis to zachęcam, aby umieścić go w swojej puli "do zrobienia" i wypróbowania go, np. podczas świątecznych szaleństw kulinarnych :) Gwarantuję, że zasmakuje wszystkim domownikom- nie tylko tym na diecie!
Składniki:
- 150g migdałów (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 3 mocno dojrzałe banany
- 2 jajka
- 1 łyżeczka stevi
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie)
- Migdały zmielić na mąkę (w blenderze lub młynku do kawy).
- W jednym naczyniu zblendować mokre składniki- banany i jajka, w drugim suche- mąkę migdałową, stevię proszek do pieczenia i cynamon.
- Mokre składniki przełożyć do suchych i dokładnie wymieszać.
- Całość przełożyć do blaszki (sylikonowej, bądź wyłożonej papierem do pieczenia), a na wierzchu ułożyć plasterki banana.
- Piec około 45 minut w 175 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (10 kawałków)- ok. 1340kcal
1 kawałek- ok. 134kcal
