18 września 2016

CIECIERZYCOWE PRALINKI W RÓŻNYCH SMAKACH

Masz ochotę na coś słodkiego? Przekąski do wieczornego seansu filmowego? ;)
Nie ma sprawy- mam na to zdrowe rozwiązanie.

Pralinki przygotowane z ugotowanej ciecierzycy z dodatkami tworzą idealny pomysł na zaspokojenie chęci podjadania ;)


Składniki:
  • 200g ciecierzycy
  • 4 suszone figi
  • banan
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • do obtoczenia: karob, mąka kokosowa
Przygotowanie:
  1. Ciecierzycę namoczyć (12 godzin), a następnie ugotować (60 minut).
  2. Ostudzoną ciecierzycę zblendować z pozostałymi składnikami.
  3. Gotowe pralinki obtoczyć w karobie lub mące kokosowej- przed podaniem najlepiej schłodzić.
Kalorie:
Całość (30 pralinek)- ok. 1390kcal
1 pralinka- ok. 46kcal