2 listopada 2015

WIELOOWOCOWY KOKTAJL ZE SPIRULINĄ

Myślę, że długi komentarz przy tej propozycji jest zbędny.
Koktajl zawiera mnóstwo witaminy C, błonnik i coraz częściej docenianą spirulinę!


Składniki:
  • 1 grajpfrut
  • 1 pomarańcza
  • 1 jabłko
  • 1 brzoskwinia
  • 180g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka spiruliny
  • 1 łyżeczka babki płesznik
Przygotowanie:
  1. Owoce obrać ze skórek.
  2. Wszystkie owoce zblendować z jogurtem i spiruliną
  3. Gotowy koktajl podać z babką płesznik.
Na zdrowie!

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (2 koktajle)- ok. 420kcal
1 koktajl- ok. 210kcal