Kilka rodzajów ryżu, a każdy z nich posiada lekko odmiany posmak.
Całość to bardzo delikatna kompozycja smaków.
Taki ryż może stanowić dodatek do obiadu, bądź lekki lunch :)
Składniki:
- 2 łyżki ryżu brązowego
- 2 łyżki ryżu czerwonego (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 łyżki ryżu czarnego
- 1 łyżeczka ziaren słonecznika
- 1 łyżeczka pestek dyni
- 200ml passaty pomidorowej
- koperek
- przyprawy: curry, papryka słodka
- Każdy rodzaj ryżu ugotować oddzielnie.
- Passatę pomidorową podgrzać na patelni i przyprawić, dodać posiekany koperek i lekko zredukować.
- Na koniec dodać ryż i wymieszać.
- Całość posypać prażonymi ziarnami słonecznika i pestkami dyni.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 410kcal
1 porcja- ok. 205kcal