7 maja 2015

KOLOROWY RYŻ POMIDOROWY

Bardzo lubię proste i kolorowe dania- takim też jest mój dzisiejszy kolory ryż pomidorowy :)
Kilka rodzajów ryżu, a każdy z nich posiada lekko odmiany posmak.
Całość to bardzo delikatna kompozycja smaków.

Taki ryż może stanowić dodatek do obiadu, bądź lekki lunch :)


Składniki:
  • 2 łyżki ryżu brązowego
  • 2 łyżki ryżu czerwonego (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 2 łyżki ryżu czarnego
  • 1 łyżeczka ziaren słonecznika
  • 1 łyżeczka pestek dyni
  • 200ml passaty pomidorowej
  • koperek
  • przyprawy: curry, papryka słodka
Przygotowanie:
  1. Każdy rodzaj ryżu ugotować oddzielnie.
  2. Passatę pomidorową podgrzać na patelni i przyprawić, dodać posiekany koperek i lekko zredukować.
  3. Na koniec dodać ryż i wymieszać.
  4. Całość posypać prażonymi ziarnami słonecznika i pestkami dyni.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 410kcal
1 porcja- ok. 205kcal