22 maja 2017

WEGAŃSKIE LODY BANANOWE Z MLEKIEM MIGDAŁOWYM

Ciepło chyba zagościło już na stałe, więc pora rozpocząć sezon na pyszne i zdrowe lody!
Na pierwszy ogień idą bananowe z truskawkami i mlekiem migdałowym- palce lizać!


Składniki:
  • 2 banany
  • 2 garście truskawek
  • 2 duże chlusty mleka migdałowego
  • 3 plastry suszonego banana 
  • 3 daktyle
  • pół łyżeczki masła z migdałów i orzechów laskowych
Przygotowanie:
  1. Banany pokrój w plastry i zamroź, truskawki również zamroź- oba owoce zblenduj z mlekiem migdałowym.
  2. Lody przełóż do miseczki i udekoruj suszonymi plastrami banana, daktylami oraz masłem orzechowym. 

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 390kcal