25 stycznia 2017

JABŁKOWE BABECZKI Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

Lekkie, aromatyczne babeczki do popołudniowej kawy!
Z charakternymi orzechami włoskimi oraz słodkimi jabłkami!


Składniki:
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • duże jabłko (lub 2 małe)
  • banan
  • 2 jajka
  • 20g cukru waniliowego
  • 9 orzechów włoskich
  • szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować z jajkami i cukrem.
  2. Do zblendowanych składników dodać starte na grubych oczkach jabłko oraz mąki i przyprawy, a następnie całość dokładnie wymieszać.
  3. Masę wyłożyć do foremek, na wierzchu każdej babeczki wcisnąć orzecha- piec około 25 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (9 babeczek)- ok. 865kcal
1 babeczka- ok. 96kcal