Przyrządzałam ją już na wiele sposobów, ale ten był jednym z najlepszych i zdecydowanie skradł moje kubki smakowe!
Połączenie kremowej kaszy, miękkich, słodkich i lekko orzechowych kasztanów, daktyli oraz słodkiego syropu z agawy o smaku malinowym- to jest to! :)
Składniki:
- 8 łyżek kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki malinowego syropu z agawy
- kilka kasztanów jadalnych
- garść daktyli
- Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, po czym zalać wodą i mlekiem, dodać pokrojone daktyle- całość ugotować do momentu wchłonięcia całego płynu przez kaszę.
- Ugotowaną kaszę zblendować na krem.
- Jaglankę podać z kasztanami, daktylami i polać łyżką malinowego syropu z agawy.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 790kcal
1 porcja- ok. 395kcal
