Kasza kukurydziana polecana jest w dietach lekkostarawnych, a ponadto nie zawiera glutenu.
Zaś sezon na dynię w pełni, więc korzystajmy z niej na co dzień!
Składniki:
- 6 łyżek kaszy kukurydzianej
- 350ml bulionu warzynego
- 500g dyni
- 2 łyżeczki koperku
- 1 łyżeczka ostropestu plamistego (firmy OWOCOWY RAJ)*
- curry
- Kaszę kukurydzianą ugotować w bulionie warzywnym (cały czas mieszając), do wchłonięcia całego płynu.
- Ostropest plamisty zmielić i dodać do kaszy, a następnie wymieszać i przełożyć do formy na grubość 1 cm- odstawić do wystygnięcia i stężenia.
- Dynię pokroić na kawałki i ugotować lub upiec w piekarniku i zblendować na puree z dodatkiem curry.
- Ze stężałej kaszy wykroić kopytka i podawać na puree z dyni- całość oprószyć koperkiem.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 500kcal
1 porcja- ok. 250kcal

