29 listopada 2016

KOMOSOWE BABECZKI Z MATCHA I AWOKADO

Babeczki z bogatą w białko komosą, pełnym zdrowych tłuszczów awokado i zieloną herbatą matcha- w pierwszym momencie może nie brzmi jak wyjątkowy deser, ale na pewno tak smakuje!

Pełnowartościowy i sycący deser! To jest to ;)


Składniki:
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 2 banany
  • awokado
  • 2 jajka
  • 1 łyżka miodu gryczanego
  • 1 łyżeczka herbaty matcha
  • 5 łyżek mąki kokosowej
  • 24 migdały (Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Komosę ryżową ugotować w wodzie.
  2. Banany, awokado, jajka, matcha i miód zblendować dokładnie.
  3. Do ugotowanej komosy dodać zblendowaną masę oraz mąkę kokosową- całość wymieszać.
  4. Masę przełożyć do foremek, na wierzchu powciskać po migdale i piec około 20/25 minut w 185 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (24 babeczki)- ok. 1800kcal
1 babeczka- ok. 75kcal