15 września 2016

ORKISZANKA Z MALINAMI I ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI

Kolejne słodkie śniadanie! Kolejne udane ;) Nie jest przesłodzone, a odkrywa dla mnie nowe oblicze kaszy orkiszowej- na słodko!


Składniki:
  • 10 łyżek drobnej kaszy orkiszowej
  • 700ml mleka orkiszowego 
  • szczypta wanilii
  • maliny
  • orzechy brazylijskie
Przygotowanie: 
  1. Kaszę orkiszową ugotować w mleku ze szczyptą wanilii (podczas gotowania cały czas mieszać kaszę).
  2. Gotową kaszę przełożyć do miseczek, dodać maliny i orzechy brazylijskie.
Smakuje dobrze zarówno na zimno, jak i ciepło! :)

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 950kcal
1 porcja- ok. 317kcal