Składniki:
- 10 łyżek drobnej kaszy orkiszowej
- 700ml mleka orkiszowego
- szczypta wanilii
- maliny
- orzechy brazylijskie
- Kaszę orkiszową ugotować w mleku ze szczyptą wanilii (podczas gotowania cały czas mieszać kaszę).
- Gotową kaszę przełożyć do miseczek, dodać maliny i orzechy brazylijskie.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (3 porcje)- ok. 950kcal
1 porcja- ok. 317kcal
uwielbiam maliny i orzechy brazylijskie :) pyszny pomysł na śniadanie alternatywne dla zwykłej owsianki
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twój blog i wszystkie przepisy.
OdpowiedzUsuńTen szczególnie skradł moje serce i podniebienie :)
Ja ostatnio robiłam krem z kiszonej kapusty i wyszedł pyszny.
Przepis u mnie na blogu.
Uwaga, on odchudza! :)
dzięki za miłe słowa, a kapusta kiszona okazuje się, że jest produktem, z którego można wyczarować wiele różności ;)
UsuńNigdy nie miałam okazji jeść orzechów brazylijskich, w ogóle chyba o nich nie słyszałam. Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńsą dość tłuste i ciężkie, ale warto je jeść! jedynie 2 orzechy brazylijskie zaspokajają zapotrzebowanie dzienne na selen ;)
UsuńJuż niedługo i u mnie zagoszczą owsianki i wszelkie jej odmiany w wersji na ciepło :) Świetne połączenie malin i orzechów!
OdpowiedzUsuńKaszy orkiszowej nigdzie nie widziałam :(
OdpowiedzUsuń