4 marca 2017

PUDDING JAGLANY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Ostatni woreczek mrożonych truskawek poszedł w ruch!
Już nie mogę się doczekać świeżych ;) Ale póki co zadowalam się tym co jest i delektuję się bardzo prostym w przygotowaniu puddingiem jaglanym ;)


Składniki:
Pudding
  • 12 łyżek kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka migdałowego
  • 1 łyżka miodu
Mus
  • 3 garście truskawek
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać w wodzie, a następnie ugotować w mleku.
  2. Po ugotowaniu dodać miód i porządnie wymieszać.
  3. Masę przełożyć do 3 pojemników wyłożonych folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia oraz stężenia w lodówce.
  4. Truskawki zagotować, następnie lekko wystudzić i zblendować z dodatkiem miodu.
  5. Gotowe puddingi polać musem truskawkowym i posypać wiórkami. 
Ja dodatkowo nie mogłam się oprzeć i swój pudding podałam również z migdałami i daktylami :)

Kalorie:
Całość (3 puddingi)- ok. 1000kcal
1 pudding- ok. 333kcal