5 listopada 2017

TOFURNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MASŁEM ORZECHOWYM

Ciasto idealne na weekend!

A jeszcze lepiej smakuje w towarzystwie kubka gorącego kakao! :)



Składniki:

Spód

  • pół szklanki mąki kasztanowej

  • 3/4 szklanki mąki orkiszowej

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • 2 banany


Masa

  • 180g tofu naturalnego

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • chlust mleka migdałowego

  • 1 banan

  • do podania: masło orzechowe




Przygotowanie:

  1. Banany na spód zblenduj, wymieszaj z masłem orzechowym i mąkami.

  2. Porządnie wyrób ciasto, następnie wyłóż na spód blaszki, formując również brzegi.

  3. Wszystkie składniki na masę dokładnie ze sobą zblenduj i nałóż na spód.

  4. Ciasto piecz około 20/25 minut w 180 stopniach.

  5. Gotowe ciasto polej masłem orzechowym.


Kalorie:

Całość (12 kawałków) - ok. 2065kcal

1 kawałek - ok. 172kcal