Pełnowartościowa i bogata w białko komosa, a do tego mnóstwo witamin! ;)
Składniki:
- 80g trójkolorowej komosy ryżowej
- awokado
- 1/2 granatu
- kalarepa
- marchew
- kawałek selera
- papryka czerwona
- ząbek czosnku
- cebula
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- koperek świeży
- 1/3 cytryny
- 1 łyżka pasty miso
- przyprawy: kurkuma, papryka słodka, bazylia, kolendra, imbir
- Na patelni rozgrzać olej kokosowy, a następnie dodać posiekany czosnek, cebulę i przyprawy.
- Na patelnię dodać pokrojoną paprykę oraz seler, po kilkunastu minutach dodać również pokrojoną marchew oraz kalarepę .
- Do całości dodać pastę miso i wszystko dokładnie wymieszać.
- Pod koniec smażenia wrzucić ugotowaną komosę, pokrojone awokado z posiekanym koperkiem- całość wymieszać.
- Gotowanie danie podać skropione sokiem z cytryny oraz granatem.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 765kcal
1 porcja- ok. 383kcal