Makaron ma swój lekko specyficzny smak, a sos buraczkowy tylko go dopełnił.
Składniki:
- 50g makaronu z wakame
- 2 buraki
- 1 łyżeczka orzeszków pinii
- 1 łyżeczka oleju arganowego
- 1 łyżeczka koperku
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- przyprawy: sól sezamowa, pieprz ziołowy
- Makaron ugotować i odcedzić.
- Buraczki obrać i ugotować.
- Ugotowane buraczki zblendować do konsystencji sosu z dodatkiem oleju arganowego i przypraw, sosu sojowego oraz koperku.
- Ugotowany makaron podawać z sosem i uprażonymi orzeszkami piniowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Całość (2 porcje)- ok. 380kcal
1 porcja- ok. 190kcal
