Trzy rodzaje wartościowej w białko komosy (bo po co się ograniczać do jednego koloru? ;)), słodki batat, pomocny przy odchudzaniu seler naciowy- chwila pracy i pyszne kotleciki gotowe!!!
Składniki:
- 1 batat
- 2 łyżki białej komosy
- 2 łyżki czerwonej komosy
- 2 łyżki czarnej komosy
- 1 białko jajka
- kilka kawałków selera naciowego
- 1 łyżka mąki z ciecierzycy (firmy OWOCOWY RAJ)*
- przyprawy: curry, papryka słodka, sól sezamowa, oregano
- do podania: grillowane pomidorki koktajlowe, roszponka
- Batata ugotować i zblendować na puree.
- Wszystkie rodzaje komosy ugotować i wymieszać z puree batatowym, białkiem, mąką z ciecierzycy, posiekanym drobno selerem naciowym oraz przyprawami.
- Uformować dość płaskie kotleciki, które piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni- podawać z grillowanymi pomidorkami i roszponką.
Delikatne, słodkie, lekko orzechowe kotleciki to coś wspaniałego!
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (12 kotletów)- ok. 540kcal
1 kotlet- ok. 45kcal

