Do tego białko konopne zarówno o rewelacyjnych właściwościach, jak i smaku!
Tak powstały świetne energetyczne, białkowe batony dla wegan!
Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 70g kaszy jaglanej preparowanej
- 4 łyżki płatków jaglanych
- 5 łyżek białka konopnego
- 2 garście suszonej żurawiny
- 2 garście posiekanych migdałów
- 2 banany
- Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w wodzie i ostudzić.
- Banany zblendować na mus.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą (bez blendowania).
- Masę wyłożyć do formy na wysokość około 1,5cm i piec około 40 minut w 180 stopniach.
- Gotowy wypiek pokroić na batony.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (14 batonów)- ok. 1835kcal
1 baton- ok. 131kcal
