16 września 2014

CIASTECZKA ŻYTNIE Z JAGODAMI GOJI

Coś dla odmiany- tym razem nie owsiane, a żytnie ;) Równie pyszne, pokusiłabym się nawet o stwierdzenie, że lepsze niż owsiane!

 Są w 100% dietetyczne, nie zawierają cukru, ani zbędnych tłuszczów. Za to bogate w wiele składników odżywczych.

Sprawdzą się, jako przekąska w ciągu dnia, czy mała słodycz do popołudniowej lub porannej kawy ;)


Składniki:
  • szklanka płatków żytnich
  • garść suszonych jagód goji
  • garść ziaren słonecznika (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 jajko
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki stevi
Przygotowanie:
  1. Płatki zmielić na mniejsze kawałki, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami.
  2.  Uformować ciasteczka i piec około 15 minut w temperaturze 175 stopni.
Ciasteczka muszą udać się każdemu, nawet amatorowi, który na co dzień nie gotuje, ani nie piecze! Są banalnie proste w wykonaniu, a efekt rewelacyjny ;)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (16 ciasteczek)- ok. 670kcal
1 ciasteczko- ok. 42kcal

Jagody goji - jedz to co najlepszeSzkolne śniadania