Świetne muffinki z dodatkiem bakalii są idealne na każdą okazję ;)
Tych, którzy jeszcze nie próbowali wypieku z zastosowaniem fasoli bardzo gorąco do tego zachęcam! ;)
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 3 jajka
- 90g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki stevi
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- garść płatków migdałowych (firmy OWOCOWY RAJ)*
- garść rodzynek (firmy OWOCOWY RAJ)*
- Fasolę dokładnie wypłukać, a następnie zblendować z pozostałymi składnikami (oprócz rodzynek i płatków migdałowych).
- Do masy dodać rodzynki (mogą być wcześniej namoczone) i płatki migdałowe, po czym dokładnie wszystko wymieszać.
- Masę przełożyć do foremek (do 3/4 wysokości) i udekorować płatkami i rodzynkami.
- Całość piec 30- 35 minut w 180 stopniach.
Słodkie i pożywne muffinki mogą stanowić świetny podwieczorek, czy drugie śniadanie!
Idealnie sprawdzą się również, jako słodki przysmak na świątecznym stole :)
Kalorie:
Całość (12 muffin)- ok. 780kcal
1 muffina- ok. 65kcal
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

